Det talte vi om i 2014

Kforum huser 17.563 K-profiler, og hvert år bliver det til mange gode blogindlæg. Faktisk har I det seneste år skrevet 6645 indlæg på jeres K-profiler. Det er vi glade for, og det vil vi gerne hylde. Læs eller genlæs de ti bedste indlæg.
Kforum er stedet for en levende debat og stedet, hvor folk fra forskellige grene af kommunikations- og medieverdenen mødes og udveksler holdninger. Vi hylder 2014's bedste indlæg, der er faglige og holdningsmæssigt udfordrende eller har en underholdningsværdi for folk, der arbejder professionelt med kommunikation og medier. Fælles for indlæggene er derudover, at de er velskrevede og har en skarp rubrik, der fanger.
 
Hvordan skriver du det gode indlæg? Læs med her, og lær af 2014's bedste læserindlæg. Kilde: Gettyimages/Andrea Samaritani. 
 

1. Hvorfor vækker drabet på giraffen Marius så megen vrede?
Af Elin Brimheim Heinesen, journalist, redaktør og kommunikationsrådgiver
 
I januar skrev Elin Heinesen indlægget om giraffen Marius, der mistede livet i København ZOO. I indlægget spørger Elin, om det var en syg handling at aflive giraffen, eller om verden i stedet er syg? I indlægget tager Elin en analytisk tilgang til hele Marius-gaten, og tilbage i januar var indlægget højaktuelt.
 
Læs indlægget her.
 

2. Fem måder du kan benytte hashtags på (hvoraf 3 er #fails)
Af Thomas Bigum, partner & social media advisor
 
I dette indlæg præsenterer Thomas Bigum fem måder, hashtags kan benyttes på. To af dem er gode. Tre af dem er knap så gode. #Enten #er #din #brug #af #hashtag #umoden, #Eller også har du misforstået noget. Thomas præsenterer på en god og underholdende måde en lille guide til din fremtidige brug af hashtags. #justsaying.
 
Læs indlægget her
 

3. Ytringsfriheden har andre grænser end den juridiske!
Af Roger Matthisen, selvstændig udviklingskonsulent
 
I dette indlæg tager Roger Matthisen afsæt i Dan Parks omtalte udstilling og sætter spørgsmål ved, hvorvidt udstillingen kan betegnes som kunst, provokation, propaganda eller værdiløst lort. Indlægget er debatskabende og var tilbage i oktober et meget aktuelt emne.

Læs indlægget her.
 
Hvorfor forsøger mange danskere at retfærdiggøre Dan Parks propaganda? Hvordan kan det egentligt endnu engang lade sig gøre, at danske meningsdannere, politikere og store dele af den danske presse håner svenskerne og himler op om ytringsfrihed og censur? Foto: Polfoto/Jens Dresling.

4. Studerende  dem taler vi da ikke med
Af Helge Kvam, underviser
 
Indlægget af Helge Kvam tager udgangspunkt i en e-mailkorrespondance mellem en journaliststuderende og et medlem af Folketinget, der oplyser, at han aldrig bruger tid på studerende. Indlægget fokuserer på, at journaliststuderende også bliver journalister en dag, og debatten er derfor relevant både for studerende, politikere, virksomheder og myndigheder.  

Læs indlægget her.
 

5. Giv mig en svag kvinde
Af Finn Morsing, adm. direktør
 
I dette kritiske og aktuelle indlæg fra august sætter Finn Morsing fokus på gode og dårlige ledere i politik. Han konkluderer, at god kommunikation i bedste fald kan understøtte, skabe empati og gejst, men ikke kan redde et sygt produkt.

Læs indlægget her.
 

6. Åbent brev til Sofie Carsten Nielsen
Af Mark Guldholm Serritzlev, studerende
 
Indlægget af Mark Serritzlev er et opråb til Sofie Carsten Nielsen og tager afsæt i den aktuelle humaniora-debat. Indlægget tager et kritisk udgangspunkt i Sofie Carsten Nielsens udtalelser og sætter dem i forhold til erhvervslivets brug af humanister. 

Læs indlægget her.
 
 
7. Et nej tak kan være penge værd
Af Karina Muriel Mimoun, ide- og konceptudvikler
 
I indlægget tager Karina Muriel Mimoun afsæt i sin egen oplevelse med jobsøgning og sætter det i forhold til virksomheders image. Indlægget er et opråb til virksomheder, der ikke tager sig tid til at svare jobansøgere. Det er ikke kun til gavn for ansøgeren at få et svar, det er også til gavn for virksomhedens image.  

Læs indlægget her.
 

8. 14.500 lokale sider på Facebook  Det ER klogt, McDonald’s!
Af Tina Mellergaard Jensen, social media advisor
 
I dette indlæg ser Tina Mellergaard Jensen på McDonald's nye Facebook-strategi. Indlægget fremfører fem oplagte grunde til, at det er klogt af kæden at oprette 14.500 lokale sider på Facebook. Udover at påvise, hvorfor transparency er det nye buzzword, er indlægget også en opfordring til at holde øje med en af de mest modige og markante sociale medie-satsninger, der længe er set.

Læs indlægget her
 

9. Lad mig komme i avisen
Af Kresten Schultz Jørgensen, adm. direktør
 
Når det kommer til PR, antager de fleste, at det handler om profilering. Om at komme i avisen, fylde i medierne, at eksponere sig selv og virksomheden. Det gør Kresten Schultz Jørgensen op med i dette indlæg, hvor han i stedet pointerer, at medieeksponering i visse tilfælde kan være en mulighed, men at der ofte er andre og bedre muligheder. Eksempelvis at være mindre på Facebook og mere på kontoret.

Læs indlægget her.
 
 
10. Livet bag betalingsmuren
Af Nynne Himmelstrup, cand.public
 
Indlægget tager udgangspunkt i Nynne Himmelstrups speciale, der omhandler netavisernes betalingsmodel og journalister og redaktørers reaktion på den ændrede medieøkonomiske situation. Indlægget tager en analytisk tilgang til et aktuelt emne og kommer med bud på vejen til en succesfuld betalingsmodel. 

Læs indlægget her.
 
Skal du med på listen næste gang?
Find din K-profil her og skriv et blogindlæg med det samme, eller opret en K-profil her.

Vi glæder os til at læse dine guldkorn, holdninger og tips og tricks. Vi glæder os også til at se dine grafikker, billeder og videoer. Om stort og småt, seriøst og humoristisk, selvproduceret eller lånt med kildehenvisning. Uden reklamer, naturligvis, ren videndeling, til glæde for alle.
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også