Hverdagsnær hverdagstrivsel

Specialet stræber efter at lyssætte forhold og dynamikker, det selvfølgeliggjorte og det under overfladen, som afsæt for nye muligheder for at skabe den hverdagsnære hverdagstrivsel.
Dette speciale handler trivsel på arbejdspladsen, med afsæt i kage og reoler fremfor stress og mistrivsel. Kilde: Getty Images.
Dette speciale handler trivsel på arbejdspladsen, med afsæt i kage og reoler fremfor stress og mistrivsel. Kilde: Getty Images.
Trivsel på arbejdspladsen synes markeret som stadig vigtigere både for den enkelte medarbejder, teamet, lederen, organisationen og på samfundsniveau. Specialet skiller sig blandt andet ud fra andre kommunikations- og organisationsstudier om ledelse, gruppedynamik og arbejdsmiljø i kraft af valgte empiriske tilgange og metateoretiske fundament.
 
Konkret er specialet baseret på en analysestrategisk ramme bestående af dokumenter, interviews og snaplogs/fotoeksperimenter samt poststrukturalistisk, postfeministisk og socialkonstruktionistisk teori om sociodynamikker, fysiske og oplevede rum samt materialitet, herunder især inspireret af og videreudviklet på baggrund af Michel Foucault.
 
Specialet bevæger sig fra makro- til mikroniveau med henblik på at undersøge, hvorvidt og hvordan trivsel på arbejdspladsen bliver til og med hvilke konstitutive betingelser for ledelse og subjektivitet – herunder at undersøge den historiske udvikling på makroplan der har muliggjort at trivsel bliver ledelsesmæssigt relevant samt at analysere hvordan trivsel konstrueres strategisk og i praksis og med hvilke effekter på meso- og mikroniveau.
 
Udgangspunktet var en offentlig organisation, hvis trivselsmålinger var af kritisabel karakter ud fra en ambition om at pege på potentialer og eventuelle justeringer i den eksisterende praksis. Med dette afsæt muliggør specialet at skabe blik for den trivsel, der eksisterer, og for de dynamikker, der finder sted på arbejdspladsen, og som kan være enten fordrende eller af uhensigtsmæssig karakter og derfor gør en forskel for ledelse.
 
 
Specialet er skrevet af Liv Høiriis i Politisk Kommunikation og Ledelse ved Copenhagen Business School, og blev bedømt til et 12-tal.
 
Specialet kan læses her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job