Kommunikationsspeciale om governance-processer i kulturorganisationer
Kan passion professionaliseres?

Specialet omhandler kampen mellem passion og professionalisering, manifesteret i kulturinstitutioners bestyrelser og undersøger de underliggende kulturhistoriske, -teoretiske og -politiske rationaler.
Specialet er bygget op over et casestudie, der undersøger hvordan governance-processer foregår i praksis i kulturorganisationer, samt bringer en kritisk diskursanalyse af de kulturpolitiske normer og anbefalinger, der gives for god ledelse i kulturinstitutioner. Genstandsfeltet for specialet er ‘governance’ - nærmere bestemt forskellene mellem corporate og cultural governance, samt hvordan det har indflydelse på bestyrelsernes praksis i kulturlivet.  
 
Specialet præsenterer afslutningsvis et bud på, hvordan et nyt paradigme for kulturspecifik governance-praksis kan tilvejebringes gennem diversitet, passion, faglighed og refleksiv ledelse i bestyrelserne, gennem et videreudvikling af den australske forsker Ruth Rentschler’s CREATE-model. Specialet påpeger desuden de omfattende forskningsmæssige huller, der er i litteraturen om cultural governance og de danske, selvejende kulturinstitutioners praksis. 
 
Det var fra start et klart mål, at specialet både kunne bidrage til forskningen på området for cultural governance, belyse de danske kulturpolitiske forhold, der gør sig gældende på området, samt at specialets resultater også kunne være til gavn for bestyrelsernes egne praksisser. Jeg har mødt stor interesse i kulturlivet efter afleveringen af specialet, og blev på baggrund af dette inddraget i et forskningsprojekt om de klassiske orkestre og ensembler i Danmark - en rapport, der er udkommet i dag d. 20/12 hos Kunstfonden/Kulturstyrelsen, hvor jeg bl.a. har bidraget med kapitler om governance og innovation. 
 
Specialet er skrevet af Trine Heide Petersen ved Institut for Kunst- og kulturvidenskab, Moderne kultur og kulturformidling på Københavns Universitet. Specialet er vurderet til karakteren 12.
 
 

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

32 JOB

Presse- og Kommunikationschef

Se alle job Indryk job

Job

Praktikant

Frist: 8. april

Interns in Communication

Frist: 4. april

Praktikanter

Frist: 23. marts
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

KOM18

Vær med, når hele branchen samles til årets k-konference

3. maj

Bliv klogere

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.