Kommunikationsspeciale om flytninge- og migrantkrisen i film og litteratur
Vejen til Europa

Skrevet af

Liva Johanne Ehler Molin

1 artikler

0 indlæg

Specialet undersøger, hvordan den såkaldte flygtninge- og migrantkrise er blevet behandlet i kunst- og kulturprodukter i de seneste to-tre år.
Specifikt fokuserer specialet på filmiske og litterære værker, der på forskellig vis bearbejder situationen ved Europas grænser, og det faktum at et rekord stort antal mennesker de seneste år har valgt at krydse grænserne til denne verdensdel og søge asyl i Europa i håbet om et bedre liv.
 
Hvordan bliver de mennesker, der flygter eller migrerer, repræsenteret i kunsten? Og hvad kan vi bruge disse kunstneriske vidnesbyrd og fiktionsfortællinger til i forsøget på at forstå og navigere i en globaliseret tid, hvor mange på den ene side drives på flugt, mens andre tiltrækkes af det gode liv i Europa?
 
Det er nogle af de spørgsmål, som specialet søger at besvare gennem dybdegående, komparative analyser af fire udvalgte fiktions- og dokumentarværker.
 
Specialet er skrevet af Liva Johanne Ehler Molin ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på KU. Specialet er vurderet til karakteren 12.
 

Giv din stemme

8 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

51 JOB

Grafiker

Se alle job Indryk job

Kursus

SoMe bootcamp

Kun få ledige pladser

Se alle Bliv klogere

Job

Studentermedhjælper

Frist: 6. august

PR-konsulent med kærlighed til finans

Frist: 31. juli kl. 12.00

Studentermedhjælper

Frist: 16. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Tag med til K-dag

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.