Hvordan praktikere møder patienten
Framings i distribuerede kognitive systemer

Kilde: Polfoto

Skrevet af

Line Maria Simonsen

1 artikler

0 indlæg

På baggrund af de udfordringer og den kompleksitet, der opstår i spændingsfeltet mellem kravet til praktikernes faglighed og ambitionen om at involvere patienten, er formålet med specialet at undersøge a) hvordan simulationstræningen af udskrivelsessamtalen med patienten fungerede i kurset, og hvordan udskrivelsessamtaler fungerer i praksis, for b) at omsætte resultaterne til forbedringsforslag, som Center for Lægers Videreuddannelse kan tage højde for i deres tilpasning og implementering af kurset fremadrettet.

I specialeafhandlingen ”Framings i distribuerede kognitive systemer: Hvordan praktikere møder patienten” (2017) undersøges interaktionsmønstre i sundhedsfaglige praktikeres tværfaglige kommunikation og teamsamarbejde med hinanden og med patienten. Dette er gjort ud fra empiriske undersøgelser af in situ simulationstræning af nontekniske færdigheder i et kursus i samarbejdstræning samt via kognitive etnografiske undersøgelser af klinisk praksis på Odense Universitetshospital (OUH).

Praktikernes interpersonelle og kognitive færdigheder er blevet undersøgt ud fra en ny, interdisciplinær ramme, hvor teori inden for det distribuerede kognitive perspektiv, økologisk psykologi og Erving Goffmans sociologiske arbejde kombineres.

Specialets resultater bidrager til forskningsverdenen i kraft af den nye teoretiske sammensætning såvel som til klinisk praksis, da specialet omsætter de komplekse resultater til konkrete handleanvisninger, der kan bruges som potentielle forbedringstiltag i kurset i simulationstræningen på OUH. Sidstnævnte bidrager til at udvide læringsdimensionerne i simulationscentret, hvilke er til gavn for både praktikere og patienter. 

Specialet er skrevet af Line Maria Simonsen ved Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet og blev bedømt til et 12-tal. Læs hele specialet her.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

41 JOB

Content Manager

Se alle job Indryk job

Job

Praktikant

Frist: Vi holder samtaler løbende.

Kommunikationskonsulent

Frist: 8. maj kl. 12.00

Kommunikationskonsulent

Frist: 7. maj
Se alle job Indryk job

Kursus

KOM18

Ledige pladser

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

KOM18

Vær med, når hele branchen samles til årets k-konference

3. maj

Bliv klogere

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.