|
|
Et multicasestudie af shitstormen
Stormfulde højder

Kilde: Getty Images

Skrevet af

Katrine Jessen

1 artikler

0 indlæg

Cecilie Dam Nielsen

1 artikler

0 indlæg

Formålet med dette speciale er at undersøge termen shitstorm og analysere, hvilke elementer der skal være til stede, for at en shitstorm kan opstå. Derefter undersøges shitstormens sammenlignelighed med en virksomhedskrise.
Specialet er eksplorativt og baseret på et multicasestudie af fem virksomheder, der har været igennem en shitstorm. Dette understøttes af seks semistrukturerede interviews – to ekspertinterviews, tre virksomhedsinterviews og et fokusgruppeinterview.
 
I specialet identificeres fem elementer, der konstituerer en shitstorm: sociale medier og online netværk, traditionelle medier, intensitet og varighed, stakeholderes følelser samt virksomhedens håndtering og respons på kritik.
 
Derudover vurderes det, at en shitstorm ikke er direkte sammenlignelig med en krise, om end der kan identificeres før- under- og efterstadier i både kriser og shitstorms.
 
Det vurderes, at en shitstorm kan betragtes som en eskaleret parakrise. Dog kan en shitstorm også sammenlignes med en kommunikationskrise, ligeså vel som shitstormen kan opstå på baggrund af en foregående kommunikationskrise.
 
Specialet er skrevet af Katrine Jessen & Cecilie Dam Nielsen ved Copenhagen Business School og blev bedømt til et 12-tal. Læs hele specialet her.

Giv din stemme

36 stemmer
4,8/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

51 JOB

Brandstrateg - Barselsvikariat

Se alle job Indryk job

Kursus

SoMe bootcamp

Kun få ledige pladser

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Job

Head of Digital and Social

Frist: Hurtigst muligt

Brandstrateg - Barselsvikariat

Frist: Snarest muligt

Kommunikationskonsulent

Frist: 13. august
Se alle job Indryk job

Kursus

SoMe bootcamp

Kun få ledige pladser

Se alle Bliv klogere

Tag med til K-dag

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.