Marta Karolina Olsen


Marta Karolina Olsen

Tlf. +45 22 33 64 38

Karma: 482 (?)

Forfatter:

10


artikler

34


indlæg

Oprettet på Kforum: onsdag 17. januar 2007

Om

Som Netværkschef hos Kommunikationsforum er jeg ansvarlig for Kforums kompetencegivende netværksgrupper og for udviklingen af dette forretninsgområde. Jeg udvikler også kurser, er medarrangør af Kdage og med til at udvikle Kforum som helhed. 

På CBS er jeg underviser og vejleder på IBC, International Business Communication. Her har jeg gennem de sidste år undervist i Corporate Communication & Branding og i Media Strategy in Digital Communication. Jeg har også fornøjelsen af at vejlede mange spændende specialer og ba-afhandlinger om især sociale og digitale medier i virksomhedskommunikationen. 

Bag mig har jeg erfaring fra mere end et årti som konsulent, rådgiver og specialist i digital kommunikation, primært på bureausiden. Der har jeg arbejdet med at udvikle kommunikationsstrategier og -koncepter, driver indsatser indenfor kommunikation og oplysning, marketing, branding, digitalt design og servicedesign, sociale medier, content strategi, customer journeys og UX. Jeg har også arbejdet med research & analyse, content udvikling og webformidling som tekst, video og visuelt, både i forhold til forretningen, i kampagnearbejde og indenfor Corporate Communication.

Mit perspektiv og engagement er derfor baseret på, at jeg har erfaring med at drive hele processen i en kommunikationsindsats - fra det analytiske, strategiske og forretningsudviklende til konceptudviklingen, planlægningen, budgetteringen, eksekveringen, driften og evalueringen. Disse erfaringer kombinerer jeg også med mine teoretiske indsigter og den akademiske refleksion fra mit arbejde som ekstern lektor, vejleder og underviser.

Jeg er passioneret, nysgerrig og dybt engageret i, hvad jeg foretager mig. Det har gjort mine mange år som konsulent og rådgiver spændende, og bragt mig mulighed for at arbejde med forskellige organisationer og virksomheder indenfor både det offentlige, private, forskningen og NGO'er. Derfor har jeg en bred erfaring med kommunikation i nye som klassiske medier og på tværs af platforme.

Jeg underviser også og holder oplæg om digital kommunikation, content marketing strategi, webformidling og sociale medier for private virksomheder, offentlige organisationer og på uddannelsessteder som Update på Medie- og Journalisthøjskolen og på SDU.

Jeg har altid haft en særlig interesse for børn og unge som målgruppe. Det er et område, jeg fortsat holder mig skarp på. På min Cand. Mag. i Moderne Kultur & Kulturformidling, som jeg havde fornøjelsen af at fordybe mig i sideløbende mit arbejdsliv, skrev jeg speciale om markedsføring til børn og unge med fokus på tweens og forbrugerbarndommen i forandring. Specialet kan hentes her
 


 

 

Erfaring

Organisation/FirmaJob-titelEvt. beskrivelse
Københavns Universitet
Siden 2016
Ekstern lektor, underviser & vejleder Underviser i sociale medier i strategisk kommunikation på Dansk.
Kommunikationsforum A/S
Siden 2015
Netværkschef
Kunde & Co
2014 - 2015
Senior Account Manager, Digital
Copenhagen Business School, IMK & IBC
2012 - 2016
Ekstern lektor, underviser & vejleder Underviser i Media Strategy in Digital Communication og i Corporate Communication & Branding på både Interkulturel Markedskommunikation & International Business Communication. Vejleder af specialer, BA-projekter og praktikforløb.
Advice Digital A/S
2008 - 2014
Seniorrådgiver (rådgiver til 2012)
STAGIS A/S
2007 - 2008
Projektleder
Opus Reklamebureau
2006 - 2007
Tekstforfatter B2B, DK/UK & New Media projektmedarb.
DR Kultur online redaktionen
2003 - 2003
Praktik: Kulturjournalist, web
LO
2003 - 2005
Kampagne- & sekretariatsmedarbejder
Learning Lab Denmark, DPU
2002 - 2003
Studiejob: Kommunikationsassist. DK/UK
e-Types A/S
2001 - 2002
Studiejob: Journalist & assist. v. corporate identity work
bl.a. kunst/kultur, film & games/HR
2001 - 2008
Freelance kommunikation for private virksomheder & aktører (web, ghostwriting, projektstyring, fundraising, PR & salgsmateriale) indenfor
Asterisk (DPU), Børsen Informatik, Cover, DR, dav. Egmont Online, Ledelse I Dag, Ungdomsforskning m.fl.
2000 - 2007
Freelance journalistik for
Sfinx Film/TV
Siden 1997
Senior Digital Konsulent Projektansat siden februar 2015 som digital senior konsulent på fuld tid, til udvikling af koncept og projekt i feltet mellem film, web & social. Tidligere projektansættelser mellem 1997-2008 har været indenfor research, fundraising, copywriting og formidling.

Uddannelse

InstitutionGrad/retningEvt. beskrivelse
Cand. Mag. fra KU & BA fra RUC
1997 - 2008
Moderne Kultur & Kulturformidling og, KUA, og Kommunikation & Kulturstudier, RUC
Cand. Mag.

Artikler

 
Onsdag 7. september 2016
Torsdag 13. august 2015
Onsdag 13. august 2014
Tirsdag 31. januar 2012
1 2

Indlæg

 
Marta Karolina Olsen
Onsdag 6. juni 2007
Marta Karolina Olsen
Onsdag 6. juni 2007
Marta Karolina Olsen
Marta Karolina Olsen
Fredag 15. juni 2007
Marta Karolina Olsen
1 2 3 4 5 6 7

Intensivt forløb til dig

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.