Jørgen Burchardt


Jørgen Burchardt

Karma: 6 (?)

Oprettet på Kforum: torsdag 21. februar 2008

Om

Egentlig er min hovedbeskæftigelse forskning, hvor jeg i perioder på 3-8 måneder typisk dykker ned i et emne, læser om det, evt. laver feltarbejde på virksomhed, samler museumsgenstande, fotograferer og tager video. Emnerne sådan nogle som teknologihistorie, arbejde, virksomhedsudvikling, transport.

Forskning skal også formidles, hvor jeg skriver bøger, laver udstillinger, planlægger museer, laver DVD'ere og holder foredrag.

Jeg har altid være 'vandbærer' og har hjulpet andre med at få deres viden og forskning formidlet. Det er sket populærvidenskabeligt i øjenhøjde med publikum og på højeste faglige universitetsniveau.

I 1986 startede jeg den første elektroniske kommunikationskanal og har siden arbejdet for at videnskab kan formidles via Internettet. Bl.a. med udviklingsarbejde for Nordisk Ministerråd, internationale og nationale organisationer. Var med til at etablere den første Open Access publicering af et dansksproget peer-review redigeret videnskabeligt tidsskrift. Har i 2007 udgivet "Hvidbog om dansk forskningsformidling" med bilagsbindene "Fra universitet til samfund" og "Selskaber og tidsskrifter. Forskningsformidlingens infrastruktur".

Der er desværre en enorm konservatisme i det administrative system. Af mangel på offentlige udviklingsmidler har jeg selv måtte programmere og finde tekniske løsninger. Det har på en måde vist sig at være en fordel. Arbejdet er gået langsomt, da det må ske i fritiden, men det manglende bureaukrati har gjort at beslutningsprocessen er hurtig, så der kan eksperimenteres med nye løsninger.

Erfaring

Organisation/FirmaJob-titelEvt. beskrivelse
Mange aktiviteter
Siden 2013
Læs hellere min hjemmeside Læs hellere min hjemmeside - den er rimelig opdateret.

Uddannelse

InstitutionGrad/retningEvt. beskrivelse
CERN, Ticer
2002 - 2002
-
E-publishing for Science and Technology
Deutsches Museum
1998 - 1998
kurator
Museum Management
Kungliga tekniska Högskolan
1996 - 1997
-
Nordisk Industribevaring
Københavns Universitet
1991 - 1993
cand. phil.
Europæisk Etnologi
Danmarks Journalisthøjskole
1988 - 1988
redaktionssekretær
efteruddannelse
Grafiske Højskole
1967 - 1969
grafonom
almene

Tag med til K-dag

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.